Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

20 October 2013



Syukur Alhamdulillah Allah tu beri rezeki yg berpanjangan buat emo :)
Hasil penjualan Produk Shaklee emo semakin terlajak laris..mudah-mudahan berkekalan Inshaallah..
Kat sini emo nk share ngan sume produk apa yg terlajak laris tu mana la tau kawan2 emo sume nk try or ada yg teringin jadi ahli shaklee bley la 
pm/wassap/we chat 017-488 2771 (tyra)

sambil kita berniaga sambil membantu orang lain sihat :)

jom kita terjah produk shaklee mengikut bajet anda ....









yang nie plak antara produk shaklee yg rajin customer emo repeat order ;)




so kepada kawan2 yang nk try boley la yer...
jgn takut produk shaklee nie murah kalau nk di compare kan produk lain yg ada di luar sana tu
kemudian produk nie di iktiraf oleh kemeterian kesihatan & dijamin HALAL 
kemudian produk nie mmg save bajet sbb bley tahan sampai 2bln - 3bln..
kalau nak jadi ahli pon boley yuran hanya RM75 free starter kits shaklee.... :D

03 October 2013

New Image




haiii sume rasanya terlalu lama emo menyepikan diri dalam dunia blog nie..al maklum la bz dgn hal umah tangga dan juga bisness yg emo buat secara kecil2an...
dah nama pon suri rumah, so bila duduk rumah nie terasa bosan..jalan terbaik adalah memikirkan mcm mana nk tambah pendapatan family..
so dengan minat dan usaha yg ada dalam diri emo nie, emo pon join produk shaklee n buat pastri n cake secara kecil2an.. feed-back dia sgt lah mengujakan...
dr 2angka pendapatan tu, kini menjadi kepada 3angka...hope lepas nie ley le cecah ke 4angka plak..amin..:)

nie la bisnes yg emo tgh buat sekarang nie...













so kalau ada sesiapa yg berminat nk beli produk shaklee or nak jadi ahli boley la pm/wassap/wechat sy 017-488 2771 (tyra)

dan kepada sesiapa yg berminat nk order cake ke or pastri yg lain pon boley terutama yg berada d sekitar kedah & perlis ;)

15 July 2012

ramadhan dtg lg...^____^

wahhh lg beberapa ari sahaja lg kta umat islam sume akan menyambut bulan ramdahan al-mubarak..
dulu sambut bulan puasa berdua,sekarang dah bertiga..mesti hiruk pikuk time nak siapkan juadah untuk sahur dan berbuka..
ialah takot xcukup tangan jew..mana nak layan puteri sulung lg nak plak sekarang dia dah melasak..tengok gaya mcm nk meniarap jew puteri aku tue..
hehehehehehe...
bila bulan puasa tiba, bazar ramdhan pon akan bermula...rindu suasana tue..
bermacam aneka juadah ada...cuma pilih n bayar jew...
aku pon arap dpt menunaikan solat terawikh kali nie...
apapon selamat menunaikan ibadah puasa...



14 July 2012

2 bulan sudahhhh

pejam celik,pejam celik cepat betul masa tu berlalu..rasa macam baru jew semalam aku melahirkan puteri sulungku..rindu plak time aku mengandungkan dia..hehehe~~
mama ngan abah sentiasa doakan Ardini Amni sentiasa berada dibawah Lindungan -NYA...membesar dengan sihat n menjadi org yg berguna pd mama dan abah,keluarga,bangsa dan juga agama..




we love u dini <3<3<3

07 July 2012

Jiran oohhh Jiran..

 aaa...fffffuuuuhhhhhh...perghhh gler berhabuk blog aku..dah lama x update cter terbaru mengenai aku..
tapi kali ni,di sebab kan sakit hati yang teramat sangat,aku nak luahkan juga kt blog kesayangan aku..
apalah salah aku sampai jiran yg dulu nya baik ngan aku bleh buat aku cmnie...macam2 cite dia dok sampai kat jiran lain pasal aku..padahal aku xbuat salah apa pon kat dia...apa la malang nasib aku nie..
bila aku dok umah n xkuar umah dia ckp aku ni jenis xmau cmpr masyarakat,bila aku kuar cmni plak jadinya...
xtau la apa yg dia xpuas ati ngan aku...rasa mcm nk pindah je dari sini..
nak dok ngan mentua aku jer rasanyer..
uwaaaaa....tolonggggg laa....
sedihnyerrrr... ^___^v

24 May 2012

Ardini Amni Bt Mohd Faiz






hari pertama...welcome to the world sayang.... :D




seminggu sudah anak mama... :D



hari kelapan...dah botak dah.. hehehe



Pengalaman Bersalin

wahhh...lama rasanya emo x update blog..rindu la plak...hehehe
kali ni emo nak share pengalaman bersalin emo kat sume blogger..
rindu plak pengalaman sewaktu preggy...paling rindu time buli en.suami..apa nak sume dapat..
tapi bila dah bersalin nie,xleh nk minx mcm2 dah..utamakan anak dulu...:)

01-05-2012
emo dah mula rasa sakit di bahagian ari2 emo..n baby pon jap2 mengeras..panik gak sebab xde pengalaman kan..so,emo call suami emo suruh ready blk sini..sbb emo dah mula rasa sakit2..sementara tunggu suami emo sampai rumah mentua, emak n ayah mentua emo bw emo g cek hospital swasta kat area alor star nie..sebelum g cek sempat lg emo sarapan makan nasi lemak..sakit2 pon selera lg nak makan..emak ckp mana tau bersalin nnt xde tenaga plak klu xmkan..so emo pon bedal la nasi lemak sotong...:D
selesai je sarapan, kami pon sampai kat hospital swasta tersebut..so cek2 kat sana doctor tu ckp pintu rahim xbuka lagi..tp air ketuban kamu dah kurang nie coz baby dah minum air ketuban kamu..so,sy nak admit kamu kt sini..dengar je kena admit,emo tros bgtau doctor tu nak minx balik sebab sy nak bersalin di Hospital Sultanah Bahiyah,Alor Star..so, doc tu pon lepaskan emo..bukan xnak admit kat situ,tp emo sayangkan duit..sakit sama jew...huhuhu
so kami pon balik rumah dulu,prepare apa2 yg patut..lepas zohor,suami emo n emak mentua emo bw emo pergi Hospital Sultanah Bahiyah.. sampai saja di sana, emo diperiksa lagi skali..macam biasa baring n doctor pasang alat di perut emo utk mengetahui degupan jantung baby...nasib kali nie doctor pempuan yg periksa xde la segan sangat...hehehe~~ so, doc tu tny apa mslh emo,then emo pon story kt doc tu apa yg berlaku di hspital swasta td..so, doc pon bawa emo g bilik scan utk pastikan sama ada btol ke tidak air ketuban emo tu kurang..
setelah di scan dgn teliti, mmg btol air ketuban dah kurang...so, doc pon seluk kemaluan emo utk tgk bukaan pintu rahim emo.time tu baru buka 1cm...huhuhuhu
so,doc bincang ngan suami emo yang emo kena paksa bersalin kalau x baby akan lemas..setelah sign sume dokumen emo pon admit kat hspital tu..
ok,mula2 rasa syok je dok situ...ye la sebelum kena induce..xde rasa sakit apa2 pon..siap bleh gerak ke sana ke mari..makan n borak2 ngan pesakit2 lain..hehehe
malam pertama tido lena di hospital...sebelum tido, misi ada pesan "nurul,esok mandi awal sebab pukul 6 doc dah nak masuk ubat"...ok misi...sambil tersenyum aku menjawab..sebab x terpk ubat tu akan dimasukkan kat mana...:)

02-05-2012
tepat pukul 6.30pg emo dah siap2 n tunggu misi panggil utk turun dari katil..berdebar2 emo dibuatnyer..
tiba2 emo terdengar nama emo dipanggil.emo pon turun dari katil n follow misi tu pergi ke bilik rawatan..
sampai je di situ, doc pon suruh baring...buat kali ke-3 kemaluan emo di seluk..huhuhu bg emo sakit kena seluk tu biasa je..ok doc ckp br buka 1cm gak...so, doc pon ambil sebutir ubat lalu memasukkan ke dalam faraj emo..siyes sewaktu masuk ubat tu x rasa sakit apa2...so misi suruh balik ke wad dan tido jgn bgn..selepas sejam br bgn..misi tu sempat bgtau kalau arini pintu rahim kamu xbuka gak, esok pg doc akan masukkan ubat tu lg...dalam hati berdoa arap2 aku bersalin gak arini...ok, setiba nya di wad,emo pon tarik selimut n tido...ok, pukul 10pg emo dah rasa tindakbalas ubat tue..memang sakit...susah emo nak cter..kena rasa sendiri..airmata emo pon dah stat meleleh menahan sakit sambil gigi emo menggigit tuala menahan sakit..bleh tau kot cmne rasanye sakit tue..hukhuk~~
arini gak emo xbyk ckp ngan pesakit2 lain..dok diam jew..makan pon dah xlalu..
kebetulan arini gak suami emo ada interview kenaikan pangkat,so dia xdapat dtg melawat emo pd tengah hari tu..emo pon sedih...tiba2 emo nmpk kelibat emak ngan ayah mentua dtg..terus xdapat tahan sebak di dada lalu menangis sekuat hati..siap ckp ngan ayah n emak nak balik..xtahan dah...
emak n ayah suruh sabar...lepas je waktu melawat abis, sakit tu makin menjadi2..emo pon bgtau misi kat situ...misi ckp mmg sakit tggu smpi tanda darah or air ketuban awk kuar br kta g cek dh buka bpe cm..dlm hati mmg berdoa cepat la masa berlalu...
tepat jam 4.30ptg, waktu melawat pon dh smpi...tiba2 suami emo dtg...emo bgtau dia jom la balik..emo dah xtahan dah tanggung..jom la beranak kat private je,,,operate ke..jnji baby kuar..smpi mcm tu skali..last2 suami emo g bgtau misi kt kaunter depan.tp misi tu ckp xleh balik..kena sabar..mmg sakit skit bila "induce" nie..tepat jam 5.30 emo rasa ada sesuatu cecair kuar,emo tgk lendir dan darah...kebetulan ada doc lalu kat situ,ayah minx doc tersebut cek emo...so,doc pon suruh emo baring n seluk kemaluan emo n bgtau dah buka 4cm...so,doc bgtau misi suruh bw emo g labour room..dengar je perkataan labour room tu tros lega n semangat...sblm g labour room tu, emo sempat plak muntah..xtau asal...adooiii dlm ati dok pk abis la mmg aku lembik la time nk push nnt sbb aku muntah...ermmm tawakal je la..
ok,setelah sume dokumen siap emo ditolak oleh misi dgn kerusi roda sambil ditemani suami emo menuju ke arah labour room...emo tgk jam time tu pkl 6.30pm..sampai je kt labour room, doc n staff yg bertugas kat situ jalankan tugas masing2...satu bilik satu pesakit...so emo rasa lega sebab xyah dgr jeritan pesakit lain..:)
ok,sekali lg alat degupan jantung dipasang diperut emo..kemudian doc seluk sekali lg utk pastikn bukaan emo..so doc bgtau nurul dah buka 5cm...kamu kena tggu smpi buka 10cm..skrg pkl 7mlm,
so,1jam 1cm...glerrrr!!! xkan emo nak beranak dlm pkl 12mlm kot...adoiiii sementara nak tggu tu, ada jururawat pelatih teman emo n borak2 ngan emo..doc yg akan menyambut kelahiran emo nie pon doc pelatih..sorg pempuan n sorg lelaki..chantek n ensem..sempat borak2 ngan doc tu tny umo rupanya sebaya emo tahun 87...huhuhu~~ doc bgtau dia nk minx diri utk solat dulu..so emo pon anggukkan kepala jew..nasib ada jururawat pelatih dok tggu..tiba2 emo rasakan contraction yg kuat...emo tgk jam pukul 8.10mlm..
tiba2 emo rasa kat kemaluan emo mcm ada satu benda...emo suruh jururawat tu tgk, dia pon tgk tiba2 dia nmpk kepala baby dh kuar skit..dia pon kelam kabut pgl doc..staff lain plak kelam kabut pgl laki emo utk masuk tgk emo bersalin..sebab suami emo dh isi borang utk masuk lihat isteri bersalin..suami emo sampai jew,doc pon srh suami emo duduk di sisi emo bg semangat..suami emo dok du bhg kepala emo..
ok,doc pon srh tarik nafas panjang2 n push bila rasa ada contraction..so emo pon angkat kepala smpi dagu kena dada,n pandang perut emo sambil tu selawat dlm hati n pushhhh smpi terpk mcm nk buang air besar yg sembelit tue..cmtu la emo bayangkan...ok 1st push kepala baby dah kuar, so doc ckp pushhh lg utk kuarkan bahu dia...sambil diberi semangat oleh suami n staff yg ada disitu emo pon tarik nafas dalam n pushhhh..tiba2 dgr suara baby..fuhhhhh lega 2 kali push je baby kuar..alhamdulillah..
so doc ckp,tahniah baby gurl..:D doc letak baby kt perut emo..emo pon cium baby tu..sambil nangis ok..mcm xcayer baby dah kuar...then,misi amik utk bersihkn baby emo kemudian setelah baby bersih n pki baju,suami emo diminta utk azan n qamad baby..:D
dah setel bab tu,kemudian doc setelkan kuar uri emo n jahit.. siyes time baby dah kuar sume sakit yg emo rasa td ilang...lega sangat...tang jahitan tu emo cuma nk bgtau tang jahit bhg daging xsakit, tang jahit bhg kulit tu sakit skit...tahan je jgn smpi tersepak doc dah la...:)

03-05-2012
baby pon dah kencing n berak...so emo dah bolek check-out dr hospital...:D

tu la pengalaman emo..arap2 kalau preggy anak kedua minx2 la xkena bersalin paksa..xsanggup dah rasanyer....huhuhu~~