Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

30 July 2010

ADAKAH AKU YG SALAH????



sedang aku menonton cerita imam muda episod akhir sebentar tadi,tiba2 aku terbayang kata2 seorang insan nie.....jap ewh.....nak ingat balik apa dia cakap...
camni la lebih kurang dia cakap kat aku....."ko ingat ko xde mak bapa nie ko bleh mainkan perasaan orang lain ke tyra???aku tau lah ko tu ada rupa tp jgn luka kan ati dia mcm tu je...dulu time ssh dia ada je bantu ko"
berdesing telinga aku mendengarnya tau....sungguh panas kata2 tu dilemparkan kat aku...apa aku dah buat kat dia sampai mcm tu skali dia nk cakap mcm tu kat aku....tu xpe lagi sambung lagi nie plak dia cakap " ko ingat background family ko tu baik sgt ke???kaya ke??sempurna ke???"
ayat yang nie lagi pedih coz melibatkan "keturunan" aku...
dengan nada yang tegas tp pedas aku menjawab segala persoalan tu yg terlintas jawapan nya dr fikiran dan hati aku....
" alooo selama nie aku ke yg ssh kan dia???aku ke yg byk abiskan duit dia???ko tny dia sape yg slalu Xckp duit bila tgh bln???aku gnti balik tau duit dia.....igt skit...sape yg tlg sape...sblm ko nk ckp aku mcm2 ko tgk dulu family ko tu bgs ke x???yg aku pelik aku kacau umah tangga korg ke???dan asal org kg nie sibuk nk jaga hal aku??? aku ada kacau anak bujang korang ke??? nk cakap tu lain kali pakai otak k???lain lah klu aku nie menyusah kan family korg barulah layak korg nk ckp mcm tu kat aku...
sukati aku lah nk cinta jarak jauh ke nk kawen dgnsape ke???yg penting aku bahagia...
jodoh pertemuan tu kan di tgn tuhan...
so terima je lah...
xyah nk buat gosip kat kg nie....
jaga je lah anak bini korang...

dan tolong jgn nk masuk campur hal aku lagi.........

No comments: