Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

07 July 2010

kisah benar




penah terfikir x knp kita perlukan pasangan utk hidup??dan kenapa kita terlibat dlm dunia cinta??errmmmm aku pon xtau knp...tp apa yg aku nk ceritakan nie xde niat nak lukakan ati sesiapa @ mengaibkan sesiapa tp ni sume utk aku kongsi pengalaman yg ada...cmni cter dia....
ada 1 masa dtg seorang kwn aku nie nama dia "L"....dia bgtau kat aku yg dia nmpk bf dia dgn org lain....bf dia bernama "A"....dorg start bercinta dr lps spm lg..L ni merupakan anak ke-3 dr 5org..dia ni jenis yg epy go lucky,manja,baik ati tp agak sensitif skit org nye ble kena marah...dan L ni juga merupakan anak yatim memandangkan ayah dia dh meninggal..so L nie agak rapat dgn aku...apa yg kami lakukan slalu bersama...pendek kata kembar xserupa...L pndi sembunyikan kisah family dia dr sesiapa pon termasuk aku...mmg ssh dia nk cter mslh dia..tp ntah mcm mana pd aritu dia dtg kat aku nangis2....minta tlg aku crkan bf dia si "A" nie...aku tny knp..tp L xnk jwb....aku pon siap n capai fon aku lalu ikot dia mencari A....merata tmpt cari xjmp..lastly aku col A....tp ada perempuan lain yg jwb...aku tros diam dan matikan fon..harapan aku agar si L xtau sume nie coz aku xnk dia lg terluka...agak lama si A ni hilangkan diri...rupa2 nya bila smpi bukit ampang br si L cter kat aku apa yg dh terjadi antara dia dan A....aku agak terkejot....dan aku xcayer yg A sanggup buat L mcm tu...tergamak dan melampau...rupanya si L dh pregnant 3bln lbh....dan A pon dah tau hal nie...A cuba larikan diri kerana xsanggup pikul beban...dan A bg duit kat L utk gugurkan kandungan tu...tp L xnak coz L pk baby tu xsalah...klu korg apa yg korg rs...n apa yg korg akan buat...???aku cuba tenangkn L n cuba col A utk bercakap dgnnya...aku pon col n berjaya ckp dgn A...aku dan L tggu A di bukit ampang...A agak terkejut melihat raut wajah L....lalu aku biarkn mereka berdua selesaikan sume nie...mmg agak panas tp still terkawal...L mmg nangis xberhenti dr td...A pula diamkan diri..lalu aku pergi kpd mereka cuba utk membantu..tp apakan daya A buat kptsn utk tglkn L..alasan A dia blom bersedia utk kawen,,...L terkejut...lalu memeluk aku...A tgglkan kami dgn begitu shj...aku membawa L blk ke rumah aku sementara nk carikan dia tmpt tggl...tanpa pengetahuan family aku,aku paksa L tgl bersama aku n aku cuba tanggung dia agar dia bleh slmt lahirkan baby nie...tp L xnak..dia ckp terlalu baik utk aku buat sume nie...aku sedih...aku xbleh biarkn dia mcm tu...L buat kptsn utk tggl di pusat pemulihan akhlak...dan lahirkan baby dia kat sana..aku terpaksa tunaikan dh tu permintaan dia..aku pon bw dia ke area gombak...dgn bantuan kwn aku L berjaya menjadi penghuni disitu....setelah sumenya selesai aku kembali pulang...aku pon kerja dgn bersungguh2 utk pastikan kelengkapan baby L ada....weekend je ble cuti aku mesti lawat dia...berbagai dugaan dtg..sehinggakan family L buang dia...kesian...knp dorg xrasa nk bantu dia malah down kan lg dia...sedih....aku dpt rasa apa yg dia tanggung..kerana cinta dia turutkan kemahuan bf dia tu..tp apa yg dia lakukan bf dia xhargai...layak ke lelaki mcm tu ada kat dunia nie???bkn sama2 nk tanggung dosa...aku pon pelik...setelah ckp tempoh 7bln aku pon bli bj utk baby tu n semua lah...hehehe mcm aku plak yg xsabar...tp siyes mmg best beli brg baby...dlm perjalanan nk g menghantar barang baby tu kat L,aku mendapat call mengatakan L meninggal dunia semasa lahirkan baby tu...bercucuran airmata nie..mcm xcayer pon ada...pihak kebajikan bgtau baby selamat n baby tu adlh baby boy....tnpa dgr apa lagi aku tros menuju ke hspital selayang utk mengesahkan apa yg aku dgr td....mmg ternyata benar..time aku pergi tu A n family L pon ada...aku sedih sgt2 rs nk g tumbuk muka si A tu..tp kwn aku cuba menahan...lantas aku pergi ziarah L di dalam wad bersalin dan aku lihat sekujur badan yg aku knl terbaring...aku agak nk pengsan tp aku kuatkan semangat....raut wajah L begitu tenang....aku sedih sbb L terlalu baik utk aku....dan L terlalu berharap utk jg anak dia tp xkesampaian...aku pon lihat baby boy L di dlm incubator...sgt comel...tp ble aku tny nurse disitu apa kesudahan idop baby nie,rupanya baby nie dah ada family angkat menanti....sebak,sakit ati mcm2 yg aku rs...knp family L @ A sndri yg bela baby nie???knp???begitu kejam....setelah selesai sumenya aku pon simpan segala kenangan aku bersama "L" aku doakan dia dtempatkan bersama org beriman...moral of the story "jgn terlalu mkn dgn jnji manis lelaki n jgn mudah serahkan segalanya......" blom tentu ada lelaki yg nak terima kita ble dia tau nasib kita mcm "L" nie.....ssh...n sukar utk dpt...tp bg aku suci @ xsuci pempuan tu sume sama yg pnting hati pempuan tu ikhlas terima lelaki tu seadanya n blom tentu lelaki tu still teruna lagi....btl x???so bnda tu sume sama....so xpayah lah nk ego nk dpt yg perfect....terimalah apa adanya.....:)

No comments: