Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

29 July 2010

S.W.E.E.T.



MANIS????apa yg manis ewh???entry kali nie aku nk share psl MANIS..... slalu klu kita dok sorang2 kat tepi jln ke,bus stop ke or mana2 la....ble ternampak sepasang kekasih nie mesra,bermanja n bergurau perkataan yg kuar dr mulut kita mst perkataan nie...."SWEET nya"....btol x......


tp pernah x kita pk adakah mereka btol2 "bahagia"???mst x kan???tp disebalik "sweet" yg kita nampak tu mcm2 perkara yg dh berlaku dlm perhubungan tu....errrmmmm....mmg xbleh nk di elakkan...

pernah gak terfikir mcm mana mama n ayah bleh bercinta 10thn???bg aku nk cecah 1thn pon dh mcm2 perkara n dugaan...dah xlarat nk hadap sorg2...huhuhu

aku ke yg silap???sikap aku ni byk bebankan org yg syg aku ewh???aku nk berubah cmne lg???kang aku jd serius lnsg xde rasa "sweet" dlm perhubungan tu....memang aku suka "memberontak""merajuk""manja""gedik".....aku xminta sume perangai tu ada dlm diri aku tp sume tu dah mmg ada aku nk buat cmne???ble aku jd mcm ni aku xminta utk "dipujuk" pon...aku bleh "ok" sendiri....

selama ni pon aku kalau rasa "sakit ati" aku akan pulihkan sendiri rasa "sakit" tu....orang lain pon bleh tau..."sweet" tu akan dtg utk pulihkan "sakit hati" aku tu...janji jgn time aku "sakit hati" tu ada yg dtg "pujuk"...mmg akan lagi tambah "parah"...
yer aku tau dalam perhubungan kena banyak "meluahkan" tp aku bkn jenis mcm tu bila ada masalah atau ada benda yang aku inginkan aku akan automatik pergi bagitau kat pasangan aku...aku mmg bkn mcm tu....jenis nak minta2 ke nk share masalah ke bkn aku....aku akan pendam kan dulu....klu bleh biar aku yg selesaikan semuanya....bg aku lebih baik cara idea utk selesaikan sume tu dr kita meminta dari org lain....hati pon xsakit.....

mcm kelmarin,time tggu kazen aku jemput dari keje aku tggu kat lobi mcm biasa...tiba2 aku nampak seorang awek nie tggu seseorang..aku pon xpasti dia tggu sape....tp awek ni mmg cun lah...chineese look....dia naik honda warna biru...mmg sesuai la dgn dia...xsmpi bape minit ada kelibat seorang lelaki menghampiri kereta tersebut,dan automatik hati aku berkata mereka mmg "sweet"....aku suka cara mereka...sebaik lelaki tu msk je dlm kereta pempuan tu lemparkan senyuman....lelaki tu pon sama...mmg "bahagia" habis lah...:) tp aku xtau dsebalik "bahagia" tu ada x "deritanya"....

ermmmm aku pon xtau sebenarnya apa yg dikatakan "sweet" dlm perhubungan tu...apa yang aku rasakan sekarang nie "pahit" adalah....tiba2 aku rindukan arwah emak aku.....kenangan bersama dia adalah yg paling "sweet"....bkn kenangan bersama kekasih yg "sweet"....
kadang2 aku rasa mcm tak nak teruskan....baik "single" lagi baik dari aku bebankan dia dengan "perangai" aku yg mcm nie...xde lelaki yang akan tahan dgn perangai aku yg kadang2 merimaskan mereka....btol...hanya yg sabar je bleh bersama aku...
dengan aku rasa "sweet" tu kuantitinya sikit...."pahit" tu sangat banyak.....
aku rindukan kehidupan aku yang dulu...yang "bebas" bleh buat apa saja yg aku suka...happy dgn dunia kereta aku bersama kawan2....njoy tgk wayang,karok n paling suka "shopping".....
tp skrg kena pk masa depan..kana kurangkan sume tu..kena lbh pk soal kawen...:(
dah x "sweet".......kena rasa hidup susah....kena ikat kehendak hati.....biar sakit hati jnji orang lain rasa "sweet"........

bleh x kalau nikah n buat kenduri doa selamat jer????kan jimat xyah membazir....duit yang ada bleh g shopping...sungguh "sweet" klu mcm nie....:)
nie tak ble pk soal kawen secara automatik kena pk jgn membazir!!!! simpan duit utk kawen...
tp ble dh kawen "sweet" tu hanya sementara.....lps tu "pahit" je yg akan terjadi.....

No comments: