Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

31 March 2011

Bila Emo Nak Kawen!!!!


entri kali ni amo nak cte bila "cik emo" nak kawen....huhuhu
baru emo tau apa yang kawan2 emo cakap sebelum nie..adalah "benar"
memang "penat" dan "sakit jiwa" tang nak isi "borang nikah"
macam emo nie dah la xde transport nak naik turun setelkan "borang" nie,
nak minta tolong orang memang la cukup segan..
bak kata orang la kan " tu la cari lagi org jauh2 kan dah ssh, kalau x bleh je g ngan dia"..
ermmmm nak wat cmne tu sume kan jodoh...=(
kalau bleh emo nak je en.tunang emo tu amik cuti n datang sini, tp macam xberbaloi la kan...
dah la dia tu mmg ssh nak dapat cuti, silap2 nnt cuti kawen pon xdapat cuti lama plak nnt...
korang pon tau kan "polis" nie mcm mana...aishhhhhhh
so emo pon kuatkan semangat untuk cari cara lain macam mana nak dapatkan "borang nikah" tu..
tiba2 emo dapat satu idea nk search kat "google"
so emo pon taip la URL nie... http://www.jais.gov.my
alhamdulillah emo dapat gak download "borang nikah" tu..

setelah dapat kesemua borang tu, emo pon baca dengan teliti sume borang tu siap tanya kawan2 ofis lagi..huhuhu nasib baik dorg ada bantu emo..thanks u all~~
  

nie adalah antara borang yang emo kena isi sebelum kena submit ke Pejabat Agama Islam Daerah (PAID)

 nie borang utk perempuan isi 
( Borang 2C)


 borang pengesahan pemastautin
( Borang 1)


 nie plak borang utk abang emo sbb dia yg akan jadi wali emo nnt~~
( Borang 2D)
time buat borang nie la emo dah panik sebab dia minta bukti pengesahan surat nikah emak & ayah emo.
mana emo nak cari, emo pon xtau mana arwah emak simpan..hukhuk
yang ada kat emo nie pon "photostat" jer.. nie pon emo jmp time dlm fail sekolah emo dlu~~
kalau xde mcm mana abg emo nak jadi wali emo kan...
arggghhhhhhhhhh sakit nye jiwa!!!!
emo pon col akak n abg emo tny psl "surat nikah" emak & ayah nie~~
tapi jawapan mereka sangat hampa...tiada kat mereka.
emak, mana mak sorok surat nikah nie...(dalam hati dah sedih)
pastu emo pon minta tlg BFF emo sape lg kalau bkn titutita,
dia pon dapat idea utk col pihak JAIS,
nasib baik la respon daripada pihak mereka ok..
kebetulan kat "soft copy" yg emo ada tu, ada tertera no bil. surat nikah emak & ayah. fuhhhhh lega... :D
tu pon meraban cari ngan titutita, sebab surat nikah org dolu2  kan in JAWI.
opsssss!!! emo n TT bkn xpandai baca JAWI k?? cuma kami time tu agak panik n kelam kabut...huhuhu
so, pihak JAIS ckp jgn risau kami ada rekod sijil nikah emak & ayah kamu tu,
nnt time nak submit borang, bawa skali "soft copy" tu utk kami buat "cabutan sijil nikah" @ cop sah la..
fuhhhhhhhhhhhhhhh lega gila rasa..
so dengan epy, emo pon isi la borang tu, yang mana emo tau je la emo isi..
sebab borang en.tunang emo xsampai lagi kat tangan emo nie... lama sangat nk tggu pengesahan surat dr polis nie..makan banyak masa..


 antara dokumen yg perlu emo lampirkan...:D

dah setel bab borang, kini timbul pasal HIV test plak..
rasa xsedap hati, emo pon cuba col Klinik Kesihatan Putrajaya
utk buat temujanji, tup2 dia kata dah penuh la dik, sebab kita buat setiap ari jumaat je..
cuba adik col Klinik Kesihatan Sri Kembangan..:D
lalu emo berkata "kak xbleh ke masukkan sy sorg je..tolonglah kak...=( "
"xleh la adik, dah penuh sangat..adik try tny kat klinik sri kembangan dulu"
huh..dengan hampa emo letak telefon, dan col plak no Klinik Kesihatan Sri Kembangan tu..
nasib baik still available lagi...yeay!!! bleh kawen...:D
esok pagi2 g isi borang n buat temujanji...
baru la leh tido lena malam nie...hehehehe

kepada sape2 kawan yg kat luar tu nk kawen, "kesabaran amat diperlukan disini"



7 comments:

Titu Tita said...

HIV Test! HIV test! HIV test! ☺

PrincessEmo Faiz said...

oh yeahhhh!!! hakhak

Anonymous said...

ya, kwan2...
benda pling mencabar bile nk khwin adlh mengisi borang...tp yg peliknye, time aku khwin aritu sume org kena interview...kat johor kan mmg kena interview tp alhamdulillah...urusan aku dipermudahkan, aku sorang tak kena interview...hehhehehe...

PrincessEmo Faiz said...

wow!!! cmne ko leh terlepas nie??? ini xadil...hehehee ikot pada rezeki gak kan...=)
sakit kepala tau setelkan bab borang nie...huhuhu igt senang jew...=)

Anonymous said...

ko tak ingat ke aku call k.TT je mesti ngadu psal borang khwin tak settle lg...hahahha...call je mesti cite benda tu....kelakar giler...InsyaAllah , aku doakan urusan ko nanti pun dipermudahkan....:D

fyQaweeQa said...

hohoho sabarrrr~~

PrincessEmo Faiz said...

fyqa: ermmmm tau xper...