Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

14 November 2011

Kesabaran Amat Diperlukan...


Lama sudah x update blog..bukan apa penyakit MALAS tengah menjengah diri emo sekarang...hehehe
Alhamdulillah sudah 15 minggu usia kandungan emo sekarang...next week genap 4 bulan... xsabar nak g scan nak tengok baby sihat ke x?? arap baby sihat la...risau gak sebab macam2 hal berlaku...start Raya Haji aritu sampai la arini ade je yang xkena ngan emo...sampai FOBIA nak Makan & Minum dbuatnyer....
Time Raya haji aritu nasib baik la xkena tahan wad kat KBMC ( Kota Baru Medical Centre) gara2 emo minum nescafe susu sewaktu berkunjung raya ke rumah Che Ngah (adik emak)....sebelum nie xpenah minum pon...saje je try minum skit bak kata org tua2 rasa sikit nnt kempunan plak...siyes emo xminum banyak pon...tup2 bila malam menjelma emo diserang Pedih Hulu Hati yang teramat sangat...Kebetulan Suami emo kuar time tu dia g Wakaf Che Yeh ngan kawan dia shopping katanya...emo pon dah xtahan sangat menanggung time tu, terus kejutkan emak tanpa rasa segan n silu...emak n ayah terkejut sebab emo nangis2 tgh malam tue...ayah dengan panik terus call suami emo suruh balik...memang suspen la...sementara tu, emak sempat sapukan minyak angin kat perut emo mana tau emak kata kembung ker...tp sakit tu makin lama makin kuat....ayah memang dah panik terus siap n bawa emo g Klinik...tengah2 malam kat Kelantan mana ada klinik yg buka so terpaksa g Hospital Swasta....sampai sana suami emo yang uruskan...nasib xramai orang...setelah jumpa doktor, barulah lega rasa...doktor pon cuak nak bagi ubat sebab emo preggy katanyer...so dia bg ubat angin je (ubat gastrik) makan bila perlu jer....yang xtahan doktor nasihatkan emo xsesuai dok di Kelantan...nak tergelak emo n suami time tu...gara2 Nescafe Susu je....Start tu xmau dah try minum air apa2..minum air masak je la...huhuhu Now, emo tengah menanggung Alergic 1 Badan...entah katanya pembawakan budak...lepas bersalin ilang la...pergghhhh memang xtahan la kan....Miang dia xyah cakap la... nie dok sapu Bedak Sejuk yang emak bagi je nie...kalau x, tangan nie asyik menggaru je la...emak cakap SABAR banyak2 anggap DUGAAN....emo redha je janji anak emo sihat sudah la...

5 comments:

Miss_Yanfie (,")(",) said...

Owh...kat sana xde klinik bukak malam ker? Kat Kuala Krai banyak jgk klinik 24jam.. Hospital pun ada 2 (^^,) Hahahaha..
Kuala Krai lagi majulah tu..
Muahahahaha~

Banyakkan bersabar, mmg macam tu la dugaan nak menjadi ibu. Bila dah pregnant, baru merasa jasa2 ibu bermula ngan mengadung, melahir & membesarkan kita. Besar jasa Ibu bapa kan!
(Wahh..yana cakap macam dah jadi Ibu je) T____________T

TiTi said...

ala kesiannya, takpe ini semua pengalaman mengandung harap2 semuanya dipermudahkan dan lahirkan baby comel & sihat :D

Anonymous said...

tira, ade mnuman yg mmg kte tak ble mnum coz pedih ulu hati smpai tak ble tido....mcm aku tak ble mnum teh tarik...confirm mlm tak ble tido...smpaikan prnah skali tu, aku nk sgt mnum, mlm tu tak ble tido, coz pedih ulu hati n muntah....jamalpun tak ble tido...mmg mcm nk nangis...klu mkanpun hati2...ade mkanan yg berangin mybbkan ulu hati mcm cempedak (ni aku yg kena...heheheh...)aritu raye, aku mkan lemang...kena gak...sbb bile preggy, mkanan lmbat hadam kat dlm bdan kite...aku bnyak gak la search n tnye doc...mlm sblum tidopun, elakkan mkan pedas...klu tak thanpun, ble kena pedih ulu hati tp ktekan jenis degil...heheheheheh....-aishah-

Anonymous said...

tira, lupe nk btau...klu pedih ulu hati, klu boleh elakkan sapu mnyak pnas....cri mnyak yg tak pnas...sbb tkut baby tak than dlm perut n mnybbkan baby lebam...ni nurse n mak mertua aku ckap...hehheehe...-aishah-

PrincessEmo Faiz said...

yana: kan time tu raya..klinik byk tutup...hehehe

kak TT : arap mcm tu la kak...

esah: thanks...aku pon berhati2 skrg mkn...bab minyak angin tu thanks ewh...br aku tau...^^